Soğanın bu etkisini biliyor musunuz?Bir ailenin yaşadıkları soğanın önemini gözler önüne seriyor.Soğanın birçok hastalığa iyi geldiği bilinir.Ama içlerinde bir efsane var ki soğanı basit bir bitki olmaktan çıkartıyor. Soğan gerçekten virüsleri kendine çekebilir mi?İşte o hikaye:“1919 yılında, dünyada 40 milyon kişi ‘grip’ten öldüğünde, bir doktor birçok çiftçiyi griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret ede
HABERIN detayları için görsellere tıklayarak ilerleyiniz
Birçok çiftçi ve ailesi grip kapmıştır ve birçoğu ö-lürler.Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya, bir tabak içine ‘soyulmamış’ bir ‘soğan’ koyduklarını söyler.
HABERIN detayları için görsellere tıklayarak ilerleyiniz
Soğan kolesterolü dengeleyerek inme, felç ve çeşitli kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Doğru tüketildiği takdirde kan şekerini de dengelemektedir. Soğan sindirim sistemi için çok faydalıdır. Soğan bağırsaklardaki iltihapları temizleyerek içerdiği lifler nedeni ile mide sağlığını da korur. Soğan cilt sağlığını koruyan önemli bir besin kaynağıdır. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan soğan hastalıklara karşı direnci de arttırır. Soğan kemik sağlığını koruyarak yaşlılık nedeni ile oluşan kemik hastalıklarının önüne geçer.
Neye İyi Gelir?Soğan cilt ve deri üzerinde oluşan yanık ve diğer hastalıklara da iyi gelmektedir. Antibiyotik özelliği olan soğan tüm vücudu temizleyerek her türlü bakteri ve virüs ile de savaşır. Soğan ağız ve diş sağlığını koruması ile bilinir. Soğan ağızda çiğnendiğinde ağız içindeki bakterileri hızlı bir şekilde ö-ldürür.Güçlü bir antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliği olan soğan hastalık ve enfeksiyonlara karşı da korur. Özellikle kış mevsiminde soğan tüketildiği takdirde bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek ateş, grip, öksürük ve alerji gibi sorunlara karşı soğan suyu ve bal karıştırılarak içilmelidir. Bu şekilde hastalıkların önüne geçer.