Sardunyalar: Bunu yaparsanız, onları kurutursunuz | Bu, güçlü yapraklara ve bol çiçeklenmeye sahip olmanın püf noktasıdır

Detayı gorsele dokunup diğer sayfadan okuyunuz
Sardunyalar çok fazla güneşe ihtiyaç duyan bitkilerdir, bu nedenle fideleriniz varsa, dışarıda çok fazla ışık alacağı bir yere yerleştirmelisiniz. Isıya çok iyi direnen ve 30ºC’nin üzerindeki sıcaklıklara dayanabilen bitkilerdir.Yaz aylarında bitkileri doğrudan ışık alacak şekilde açık havaya koyun, aslında sardunya balkon ve teras için en iyi bitkilerden biridir. Kışın, sardunyayı içeriye, güneşin parladığı bir pencerenin yanına yerleştirin. Çok fazla suya ihtiyaç duyan bir bitki değildir, bu nedenle etkilenmeden bir radyatörün yanına yerleştirebilirsiniz.

Sardunyaların çiçek açmasını sağlamak için, onlara günde en az 6 saat ışık vermeniz gerekir. Sardunyanız çiçek açmazsa, çok fazla gölgenin olduğu bir yerde olmadığını kontrol edin.

Bir sardunya nasıl sulanır: çürümesini önlemek için püf noktaları!
Sardunyaların sulanmasına dikkat edin. Bu bitkinin bakımı kıştan yaza büyük ölçüde değişir ve sulama söz konusu olduğunda istisna değildir. Sıcak mevsimde sardunyanızı haftada 2 veya 3 kez sulamanız gerekirken, kışın haftada bir kez fazlasıyla yeterli olacaktır.

Aslında, nemli bir ortamda yaşıyorsanız, ne zaman sulayacağınızı anlamak için toprağın nemini kontrol etmelisiniz. Her 15 günde bir bolca sulamanın yeterli olduğu zamanlar vardır. Sardunyanız çiçek açmıyorsa, bunun nedeni belki de onu çok fazla suladığınızdır. Sulamada boşluk bırakmaya çalışın, onlara her seferinde bol miktarda su verin, ancak daha az sıklıkta.

Sardunya yapraklarının bakımı da karmaşıktır. Doğrudan yapraklarının ve çiçeklerinin üzerine düşen su çürümelerine neden olur. Yağmur yağdığında, yağmurun sardunyalarınızı doğrudan ıslatmamasını dikkatlice izleyin. Benzer şekilde, onları sularken, suyun sardunyanın yapraklarına veya çiçeklerine dokunmadan doğrudan toprağa gittiğinden emin olun.

Güzel ve bol çiçeklenme için bir sardunya budama nasıl
Sardunya budaması sürekli yapılmalıdır. Çoğu bitkide olduğu gibi, solmuş yapraklar ve çiçekler yenilerinin çiçek açmasını önler. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi, bu bitkinin yaprakları hassastır, bu yüzden sürekli bakıma ihtiyaçları vardır. Sarı veya kuru parçaları hem topraktan hem de gövdenin kendisinden görür görmez çıkarın. Bitkideki hava sirkülasyonunu iyileştirmek ve sardunyaların tekrar çiçek açmasını sağlamak için kuru sapların uçlarının kesilmesi de önerilir.

Se poti coscienziosamente il tuo geranio in inverno, lo aiuterai a resistere meglio al freddo (foglie meno appassite) e lo lascerai pronto a fiorire non appena le temperature saliranno in primavera. Quando l’inverno è finito, pota il tuo geranio dal basso in modo che i nuovi fiori nascano da lì.

Ricorda che la stagione di fioritura del geranio va da maggio a settembre, quindi se vuoi separare una talea per creare nuove piante, il periodo migliore per farlo è tra febbraio e marzo o tra agosto e ottobre.

Come combattere i parassiti nel geranio: usa un buon fertilizzante
Sardunyalar zararlılara karşı savunmasız bitkilerdir. Sardunyanızın dallarındaki delikleri düzenli olarak kontrol ederek sardunya kelebeğine özel dikkat gösterin. Ayrıca yaprakları mantarların olası varlığı açısından kontrol edin ve bitkinin saldırıya uğradığını fark ettiğiniz anda hızlı bir şekilde tedavi edin. Sardunyanızın aniden sarı yaprakları olduğunu görürseniz korkmayın: demir eksikliği nedeniyle.

Bu sorunu bitkinin etrafına yumurta kabuğu parçaları yerleştirerek çözebilirsiniz. Yumurta, onu güçlendirecek birçok minerale sahiptir. Mantarlar bitkiden kaybolmazsa, sardunyanıza özel mağazalarda satılan bir demir takviyesi vermeyi deneyin.

Sardunyalar hassas bitkiler olduğundan (özellikle su ve zararlılarla ilgili olarak) gübreleri düzenli olarak kullanmak iyidir.Birçok gübre türü vardır – onlara güç veren ve zararlılara direnmelerine yardımcı olan birini kullanmaya çalışın.Özel bir mağazaya danışın ve her 15 günde bir sardunyanıza gübre uygulayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir