İyi bir gece uykusu sağlıklı bir hayat sürmenin ilk şartıdır. İşten geç çıkmak, çocuklarla ve ev işleriyle uğraşırken yatağa geç giriyoruz ve uykuya dalmak gerçekten uzun sürüyor ve sabah aynı rutin tekrar başlıyor. Bu tarif rekor kırıyor...
Bu içeriğimizde size sunacağımız tamamen doğal meyve ve baharatlar sayesinde rahatlıkla uykuya dalacak ve bir bebek gibi mışıl mışıl uyumanın keyfine varacaksınız. Emin olun tüm malzemeler mutfağınızda var.
Muzun içerisinde bulunan potasyum ve magnezyum size uzun zamandır hasret kaldığınız deliksiz uykuyu sağlayacaktır. Ve bu uyku sayesinde organlarınızın daha sağlıklı çalışmasını sağlamış olursunuz.
MALZEMELER :Bir adet muz kabuğu.2 bardak su.Yarım çay kaşığı muskatcevizi tozu/toz tarçın veya çubuk tarçın
Bazen uyku bozuklukları sadece basit vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklanır ve bu çay tarifi güzel bir uyku çekmek için ihtiyacınız olan tüm vitamin ve mineralleri size sağlıyor.
HAZIRLANIŞI :Tüm malzemeleri bir cezveye alarak kaynatın ve suyun 3 te 1 i buharlaşana kadar kaynatın. Ardından soğumaya bırakın ve içilme sıcaklığına ulaştığında süzün ve afiyetle tüketin. Harika bir uyku çekeceğinize emin olabilirsiniz.
Çayı akşam 19:00 gibi içerseniz 22:00 gibi en geç uykuya dalmış olursunuz ki bu saat uyumak için en ideal saat olarak bilinir.Özellikle organlarınızın bu uykudan maksimum faydayı görmesi için bu saat aralığında tüketmeniz daha etkili olacaktır.
Antiseptik özelliği ile hastalıklara karşı koruyucu özellik gösteren muskat faydaları şunlardır: İştah açıcıdır.Sindirim sistemini dengeler.Gaz giderici özelliği ile mide şişkinliğine iyi gelir.Mide ağrılarını giderir.Karaciğerin temizlenmesinde yardımcıdırAğız kokusunu engellerVücuda enerji verir.Sakinleştirici etkisi vardır.Uyku düzenini sağlamaya yardımcı maddeler içerir.Ağrı kesici özelliği bulunur.Sinirleri yatıştırır, stres, baş ağrısı, uykusuzluk şikayetleri için tedavi edici etkiler gösterir. Sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.Afrodizyak etkisi vardır. Çocuk sahibi olmak isteyenler için hamile kalma olasılığını artırmada etkili olduğuna dair çeşitli çalışmalar bulunmaktadır.