Bu yeni beklenmedik keşif, davanın seyrini değiştirebilecek yeni bir boyut kazandırdı.


Detayların netleşmesiyle olay daha da karmaşık bir hal alıyor. Devamı diğer sayfadadır.
Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra hayatını kaybetmiş halde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili soruşturma yeni bir boyut kazandı. Narin’in ailesinin evine bağlı ahırda yapılan aramalarda s-ilah ve mühimmat bulundu. Bu gelişme üzerine, aile hakkında 6136 sayılı Ateşli S-ilahlar Kanunu’na aykırılık suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Diyarbakır’da kaybolduktan sonra c-ansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın c-nayet soruşturmasında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Narin’in evinde yapılan aramada, fındık kreması kutuları ve salça kovalarına gizlenmiş yaklaşık 400 adet AK-47 marka uzun namlulu tü

Edinilen bilgilere göre, mühimmata ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından aile bireyleri hakkında 6136 sayılı Ateşli S-ilahlar Kanunu’na muhalefet kapsamında bir soruşturma daha başlatıldığı öğrenildi. Mühimmatların jandarma ekipleri tarafından el konulduğu bildirildi.
Aramaların ilk etapta Narin’in evinin çevresindeki ahır ve eklentilerde başladığı, jandarma komando timlerinin titiz çalışmaları sırasında ahırda çok sayıda mühimmat bulunduğu öğrenildi.

Elde edilen fotoğraflarda, mermilerin paslanmasını ve oksitlenmesini önlemek için havluya sarıldığı, ardından mühimmatın işlevini koruması için fındık kreması kutularına, şeffaf plastik salça kovalarına ve beyaz un çuvallarına gizlendiği dikkat çekti.
Ahırda ele geçirilen mühimmatlara jandarma tarafından el konulduğu ve kaçak olduğu belirlenen bu mühimmatlarla ilgili aile bireyleri hakkında 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan, aile bireylerinin jandarmayı farklı noktalara yönlendirmek için verdikleri çelişkili ifadeler de dikkat çekti. Narin’in köyde farklı yerlerde görüldüğüne dair yapılan ihbarlar üzerine, jandarma ekiplerinin bu bölgelerde delil arama çalışmaları gerçekleştirdiği tespit edildi. Tarlalarda, ahır çevresinde ve tarla sulama hortumlarının bulunduğu alanlarda yapılan incelemelerde, parmak izi, kan, kıl, tükürük gibi biyolojik deliller toplanmaya çalışıldı. Ancak bu süreçte, aile bireylerinin yalan ifadelerle jandarmayı yanıltarak hem cesedin bulunmasını engellemeye hem de delilleri karartarak zaman kazanmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Bu durum, ortaya çıkan görüntülerle bir kez daha gözler önüne serildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir