Ünlü televizyon sunucusu Tijen Karaş kimdir? Tiren Karaş nerede? Tiren Karaş şu an ne yapıyor? Tüm soruların cevabı galerimizde.
1975 Ankara doğumlu Tijen Karaş, Ankara Yenimahalleli. Üç çocuklu bir ailenin ortanca kızı olan spiker, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. Uzun yıllardır TRT'de çalışan Tijen Karaş; 2000 yılında TRT'de Yaşam ve Gençlik adlı programı sundu. TRT Avrasya, TRT Int ve TRT Türk'te çeşitli programlar sunduktan sonra, haber spikerliğine geçti. Deneyimli spiker, TRT'de okuduğu darbe girişimi bildirisi ile bir gecede herkesin tanıdığı bir isim haline geldi. TRT'de silah zoru ile sözde ''Darbe Bildirisi” okumak zorunda kalan spiker Tijen Karaş, kişisel gelişimcilerin gözdesi oldu.
devamı için görsellere tıklayınız
TİREN KARAŞ NE İŞ YAPIYOR?
FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girşimi'nde TRT erkranlarında, cuntacı hainler tarafından silah zoruyla korsan''Darbe Bildirisi” okumak zorunda bırakılan ünlü haber spikeri Tijen Karaş'ın yeni işini duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi. Kişisel gelişimcilerin yeni isimlerinden olan Tijen Karaş “topluluk önünde konuşma ve hitabet sanatı”, “iletişim becerileri, diksiyon” konularını da anlatarak, gençlere mesleki anlamda yol gösterecektir. Tijen Karaş, kişisel gelişimcilerin gözdesi oldu.
TİREN KARAŞ HANGİ PROGRAMI SUNUYOR?
Karaş, Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kişisel Gelişim Zirvesi”ne katılarak tecrübelerini aktaracak. Karaş zirvede, “topluluk önünde konuşma ve hitabet sanatı”, “iletişim becerileri, diksiyon” konularında dinleyicileri aydınlatacak. Tijen Karaş'ın katılacağı Kişisel Gelişim Zirvesi için hazırlanan afişte, Karaş'ın darbe gecesi bildiriyi okurken çekilen fotoğrafı yer aldı. 23 Ekim'de yapılacak zirve'de, TRT Spor sunucusu Erdoğan Arıkan da kişisel gelişim konusunda görüşlerini aktaracak.
TİREN KARAŞ TRT'DEN NEDEN AYRILDI?
15 Temmuz 2016 darbe girişiminin en dikkat çeken isimlerinden biri kuşkusuz TRT'de darbe bildirisi okuyan spiker Tijen Karaş'tı. Tijen Karaş, darbe girişimi bildirisini canlı yayında okuyarak bir anda milyonlarca insanın dikkatini çekti. Yaz sezonu nedeniyle ekranlara ara veren Tijen Karaş en son TRT'de sabah saatlerinde yayınlanan "Dünya Gündemi" programını sunuyordu.
Tijen Karaş kimdir? Tijen Karaş nereli?
Tijen Karaş, 1975 yılında Ankara'da doğdu. 15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimi sırasında cuntacıların zorla bildiri okuttuğu spiker Tijen Karaş olayların yıldönümünde merak konusu oldu. Peki Tijen Karaş kimdir, kaç yaşında?
devam etmek için görsellere tıklayarak tek tek ilerleyiniz
TRT'de silah zoru ile sözde ”Darbe Bildirisi” okumak zorunda kalan spiker Tijen Karaş vatandaşların merak konusu oldu. Peki Tijen Karaş kimdir?
TİJEN KARAŞ KİMDİR?
Spiker Karaş, 28 Ocak 1975 tarihinde Ankara Yenimahalle’de dünyaya geldi. TRT Haber’de 2016 yılı Askeri Darbe Bildirisi’ni okumasıyla tanındı. Darbe girişiminin ardından silah zoru ile okuduğunu açıklamıştır. Darbecilerin varlığını halk ilk kez onun ağzından öğrendi.
3 kardeştir ve ailenin ortanca kızıdır. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Bugünki mesleğine başlamadan önce TRT Avrasya kanalında bir program ve Türk Haberler Ajansı’nda “Sanat ve Politika” isimli köşeyi sundu.
Darbe girişimi sonrasında uzunca süre ekranalrda görünmedi. Bu süre zarfından kalbinde tümör tespit edildi ve tedavi sürecine başladı.
DARBE GİRİŞİMİNDE YAŞADIKLARINI ANLATMIŞTI
Darbe girişimindeki hedeflerden biri olan TRT'de darbe metnini zorla ve tehdit altında okuttuları spiker Tijen Karaş, darbecilerden kurtulduktan sonra yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. TSK içerisindeki bir grup askerin darbe girişimi sırasında TRT'de darbe bildirisini okuyan spiker Tijen Karaş, “Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı, tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metni için, silahlı kişiler tarafından zorlandım” dedi.
Darbeci askerlerin TRT'yi işgali sonrası darbe bildirisini okuyan spiker Tijen Karaş, yaşadıklarını anlattı. Metni silah zoruyla okuduğunu belirten Karaş, “3 -4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayınını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk. Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce evvel. Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz” diye konuştu. DHA