Güncel İMAM VE EŞİ
Sarımsağın işe yaramadığı hatta kötüleştirdiği hastalık! Mantar enfeksiyonunda kesinlikle kullanılmaması gerekenler..

Ortalama her dört kadından üçünün yaşamları boyunca en az bir kere maya enfeksiyonu geçirdiği tahmin ediliyor. Rahatsız edici bir durum olan maya enfeksiyonu vajinal mantar olarak da bilinir. Kadınlarda ağrı, kaşıntı, akıntı ve kötü koku gibi birçok olumsuz semptomaneden olur. Maya enfeksiyonlarına yönelik ev ilaçları arasında Lactobacillus içeren probiyotikler veya fermente gıdalar bulunur. Ancak mantar için asla kullanılmaması gereken doğal besinler de var. Bunlardan biri de sarımsak...

Maya enfeksiyonu, daha sık kullanımıyla vajinal mantar, her kadının ömründe en az geçirdiği rahatsızlıklardan biridir.



devamı için görselelre tıklayarak ileleyiniz
Vajinal mantar olduysanız ve internette araştırma yaptıysanız sirkeden yoğurda, tuzlu sudan daha birçok farklı uygulamanın iyi geldiğini iddia eden yazılara denk gelmişsinizdir. Bazı öneriler işe yarabilir ancak bazı öneriler var ki tahmin ettiğinizden daha büyük sorunlara yol açabilir.
Küflü Ekmeğin Küfsüz Kısmını Yediğinizde Vücudunuzda Bunlar Gerçekleşiyor...

Vücudunuzda Bunlar Gerçekleşiyor Ekmek neredeyse hepimizin vazgeçilmezi, ne kadar sağlık için az yenmesi ya da yenmemesi söylense de ekmek yenmeden de olmuyor. Sık ekmek tüketen biriyseniz muhtemelen ekmeğinizin küflendiğini görmüşsünüzdür.Peki küflenen ekmeği hemen atıyor musunuz yoksa küflenmemiş kısmını yiyor musunuz?Tech Insider’dan aktarılanlara göre küflü ekmek düşündüğünüzden çok daha tehlikeliymiş. Küflü ekmeğin küflü görünmeyen kısmını yeseniz bile sağlığınız tehlike altında olabilir. Küfün neden olduğu iplikçik, küf görünmeyen yere de alttan ulaşabiliyor. Tıpkı ağaç kökleri gibi iplikçikler de ekmeğin her yerini sarıyor. Küflü Ekmek Yersek Ne Olur? Nefes alma güçlükleri ve alerjik etkiler yaratabilecek olan küfler insanları ve diğer hayvanları hasta edecek mikotoksinler üretirler. Bu mikotoksinlerin en ünlülerinden biri olan aflatoksin de; ekmeğin, pirincin, tahılların ve kabuklu yemiş ürünlerinin içinde veya üzerinde oluşur.
Devamı için sonraki sayfaya geçiniz...
Etkisini hemen göstermeyen aflatoksin, zamanla vücudun bağışıklık sistemini çökerterek, iç organlar ve özellikle de karaciğerde tahribata yol açar.

Sağlığı ciddi derecede etkileyebilecek olan mikotoksinlerin oluştuğu yerlerin de kökler olduğunu düşününce, ekmeği kesip yemenin bile oldukça tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta kök kısımları gözle görülemiyor, dolayısıyla ne kadarlık bir alana yayıldığını anlamanız imkansız.

Küflenme sonucunda oluşan penisilyum gibi mantarların faydalı olduğu bilinse de diğer küfler enfeksiyona neden olabiliyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir