Türkiye'yi derinden sarsan iki büyük depremin artçı sarsıntıları sürüyor. Kahramanmaraş ve Adana'da art arda meydana gelen depremlerin büyük depremleri tetikleyip tetiklemediği de merak ediliyor.
Detayı bir diğer sayfamıza geçerek okuyunuz
Türkiye'yi derinden sarsan iki büyük depremin artçı sarsıntıları sürüyor. Kahramanmaraş ve Adana'da art arda meydana gelen depremlerin büyük depremleri tetikleyip tetiklemediği de merak ediliyor. Stres yüklenen yeni bölgelere dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç,
Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç, "Erzincan'ın doğusundaki Yedisu Fayı'nda 7'nin üzerinde deprem riski var" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından birçok ilde artçı depremler devam ediyor. AFAD'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında, Adana'nın Saimbeyli ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde deprem meydana geldiği açıklandı. Son günlerde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar küçük depremlerin büyük depremlerle ilişkisinin olup olmadığını merak ediyor. Artçı depremler neye işaret ediyor? Hangi illerde deprem riski arttı? Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç, "Eğer böyle bir kırılma olsaydı 8.0 büyüklüğünde bir deprem ve Hatay gibi yıkılmış bir Adana-Osmaniye felaketi yaşamış olacaktık" diyerek önümüzdeki günler için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Kahramanmaraş depremlerinin faylar üzerindeki etkilerine dikkat çeken Saraç, "6 Şubat Kahramanmaraş depremleri bize Türkiye'nin tektoniği ile ilgili birtakım bilgiler verdi. Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı ile sınırlanmış Anadolu levhasının "kaçma tektoniği" teorisine karşı bir "Rotasyonel Tektonik" hareketi ortaya çıktı. Bu durum bazı yanlış teorilerin daha iyi anlaşılmasına neden oldu" dedi.