Bunu ilk kez duyacaksınız


Un, tahılların veya diğer ürünlerin öğütülmesiyle elde edilen bir gıda ürünüdür . İtalya’da özellikle iki tür un yaygın olarak bulunmaktadır: yumuşak buğday unu ve makarnalık buğday unu. Birincisi orta kuzeye özgüyken, ikincisi güney İtalya’ya özgüdür ve irmiğin geldiği yerdir.Unu dondurucuya koyun, bu çok basit hareket 1 dakikada hayatınızı kurtarır: Deneyin ve göreceksiniz.Devamı diğer sayfada
Buğday taneleri kepek, ruşeym ve endospermden oluşur. Kepek dış kısımdır ve vitaminleri içeren kısımdır. Unun muhafaza kapasitesini azalttığı için endüstriyel olarak ortadan kaldırılan mikrop. Protein kısmını ve nişastayı içeren endospermdir.



Çeşitli un türleri vardır: 00, 0, tip 1 ve tip 2’nin yanı sıra kepekli yumuşak buğday unu . İkincisi beslenme açısından en eksiksiz olanıdır. Lif ve mineral tuzları bakımından zengin olup, bol miktarda B vitamini, antioksidanlar, demir ve esansiyel yağlar içerir.Un nasıl saklanır? Kötüye gitmesini önlemenin püf noktası:Un, İtalyan evlerinde asla eksik olmaz ve birçok yemeğin hazırlanmasında vazgeçilmezdir; ev yapımı makarna veya pizza hamurunu düşünün. Ancak soslarda veya tatlı kremalarında koyulaştırıcı olarak da kullanılabilir. Kısaca mutfakta her zaman bulunan bir malzemedir.
Ancak unun saklanması her zaman kolay değildir çünkü çoğu zaman sadece son kullanma tarihine bakmak yeterli değildir. Hatta bazen unun içinde bozulma sürecini hızlandıran böcekler veya küfler oluşabilmektedir. Aslında un, yanlış yerde saklanırsa kelebeklerin yuva yapması için ideal bir yerdir ve bu durumda tüm paketi atmak zorunda kalırsınız.Unun uzun süre dayanabilmesi için uygun iklim koşullarında saklanması gerekir, uygun yer ise dondurucudur. Evet doğru, un dondurucuya gidebilir, kapalı bir kavanoza koymanız yeterli . Bu şekilde unun organoleptik nitelikleri değişmeyecektir.Aslında bu bileşen çok sıcak veya çok kuru ortamlara veya soğuk ve nemli ortamlara tolerans göstermez. Ancak dondurucu sıcaklıkları, düşük sıcaklıklar sayesinde kelebeklerin veya diğer bakterilerin varlığını önler. Ayrıca kullanmadan önce buzunun çözülmesine gerek yoktur, dondurucudan çıkar çıkmaz hemen kullanılabilir.Aksi takdirde fesleğen veya lavanta gibi aromatik bitki bitkilerinin yakınına yerleştirebilirsiniz. Çünkü bu bitkiler kendilerine özgü özellikleri sayesinde parazitleri uzaklaştırırlar.

Artık bu yeni numarayı bildiğinize göre siz de ununuzu, paket ve kavanozlarda sürekli yuva yapan kelebeklerden koruyabilirsiniz. Unun kullanımı değişmeden kalır ve dondurucuya konulması herhangi bir sağlık riski içermez.



Kilerde parazit varlığını önlemek için çareler


Yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte artan parazitlerin kilerdeki varlığını önlemek için çeşitli çareler bulunmaktadır . Gereksiz israfı önlemek için kilerin her zaman temiz ve kelebeklerden ve diğer böceklerden arınmış olmasını sağlamak için birkaç önlem yeterlidir.
Mobilya ve dolapların sık sık su ve sirkeyle nemlendirilmiş bir bezle temizlenmesi çok önemlidir. Daha sonra piyasada yaygın olarak bulunan ve kullanıma hazır feromon bazlı tuzakları kullanabilirsiniz. Önemli olan sadece bir tane yerleştirmektir, aksi halde çok fazla tuzak böceklerin kafasını karıştırabilir.Veya mısır unu ve borik asitten oluşan bir karışım (1:3 oranında) hazırlayıp, kilere yerleştirilebilecek kaplara koyabilirsiniz. Ayrıca defne yaprağı da kullanabilirsiniz; ne kadar taze ve hoş kokulu olursa böcekleri o kadar uzaklaştırır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir