Limon suyunun, tükürüğünüzün pH dengesizliğinde en etkili yollaradan biri olup olmadığını ayarlamanız mı? Aynı zamanda kötü kokuya sebep olanın giderilmesini sağlar. Ağız kokusu, patlamaları zedeleyen yaygın olarak görülmektedir. Sosyal çevrede bırakılan etkiden dolayı bunların ortaya çıkması sebep olur. Ağız kokusu, ağızdan kötü koku yaşanması durumudur. Buzdolabından ya da dişlerin arasındaki yemek artıklarından ayrılır.
(haberin devamını görmek için fotoğrafa tıklayınız)


Düzenli olarak diş fırçalamak sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Ancak bazen diğer yöntemlere de ihtiyaç duyulabilir. Neyse ki, ağız kokusunu kontrol altına almak için bazı doğal yöntemler bulunmaktadır. Özellikleri sayesinde ağız kokusunu giderdikleri gibi, tekrar oluşma ihtimalini de ortadan kaldırır. Bu yazımızda, ağız kokusu probleminin önemli ölçüde azaltan 7 doğal içecekten bahsedeceğiz. Neler olduklarına bir bakın!

1. DOĞAL YOĞURT
Probiyotikler açısından zengin natürel yoğurt yemek, ağız kokusunu ve diğer ağız sağlığı problemlerini kontrol altına almak için en iyi yollardan biridir. Bu canlı kültürler, ağızınızın pH seviyesini dengeler. Aynı zamanda, bakterilerin çoğalmasını ve aşırı asidin oluşmasını engeller. Natürel yoğurt yemek, mide sorunlarınız için de idealdir çünkü sindirime yarımcı olduğu için mide sorunlarını da ortadan kaldırır.

NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
Kahvaltıda yarım kase yoğurt yiyin. Yoğurdu yersek sadece meyve ekleyin. Öğleden sonra tekrar yiyin.

2. SİYAH ÇAY
Siyah çayda bulunan polifenoller bu sorunun giderilmesine yardımcı olur. Polifenoller, ağızdaki kötü kokuyla etkili bir şekilde mücadele eder. Bu antioksidanlar aynı zamanda bakterilerin oluşmasını yavaşlatırken, ağızınızda ulaşılması zor yerleri de temizler.

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı siyah çay
1 bardak su
NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
Suyu ısıtın ve kaynamaya başladığı anda 1 yemek kaşığı siyah çayı ekleyin, 10 dakika demlenmeye bırakın. Kahvaltıdan önce ve öğlen için.

3. LİMON SUYU
Limon suyunun içinde bulunan doğal asit, ağız kokusu ve ağzı enfeksiyonlarıyla mücadele etmek için iyi bir yoldur. Limon suyu tükürükteki pH seviyesini dengeler, kötü kokuya ve hastalıklara yol açan bakterilerin ortadan kalkmasına yarımdı olur.

MALZEMELER:
1 limonun suyu
1/2 bardak su
NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
Limonun suyunu sıkın ve bir bardak sıcak su ile karıştırın. Günde iki ya da üç defa bu karışımla gargara yapın. İsteğe bağlı olarak, kahvaltıda bir bardak limonlu su içebilirsiniz.
4. MAYDANOZ ÇAYI
Bir çok insan maydanoz sapı çiğneyerek ağız kokusuna karşı mücadele eder. Ancak maydanoz çayı içmek daha etkili bir yoldur. Bu çayın temizeyici ve antioksidan özellikleri vardır. Böylece atıların giderilmesine katkı sağlar. O ya da bu şekilde, atıklar ağız kokusunun sürekli oluşmasına yol açar.

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı maydanoz
1 bardak su
NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
Kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı maydanoz ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Çay soğuduktan sonra için. Günde 3 bardak içebilirsiniz.

6. ELMA SİRKESİ VE SU
Elma sirkesinin içinde bulunan doğal asitlerin çok güçlü antibakteriyel özellikleri vardır. Ağızınızın içini temizlerken ağız kokusunu giderir ve oluşmasını engeller. Aktif bileşenleri, midenin pH seviyesini dengeler, aşırı asit oluşumunun engeller.

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 bardak su
NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
1 yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve kahvaltıda için.

5. NANE ÇAYI
Nane çayı, ağız kokusuyla mücadelede en etkili yollardan biridir. Aynı zamanda bazı diş ve diş eti problemlerinin de önüne geçilmesine yardımcı olur. Antibakteriyel ve antiflamavuar özellikleri vardır. Bu özellikler, ağız temizliğinde oldukça etkilidirler.

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı nane yaprağı
1 bardak su
NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
1 yemek kaşığı nane yaprağını kaynar suya atın. Soğuduğunda süzün ve için. Günde 2 defa içebilirsiniz.

7. PAPATYA ÇAYI
Ağız kokusu, karaciğer problemlerinden ya da bakteri sayısındaki değişiklikten kaynaklanıyorsa, papatya bu durumu gidermenin en etkili yollarından biridir. Temizleyici özellikleri, kanınızda biriken toksinleri temizler aynı zamanda karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. En ilginci, antiflamatuvar özelliği taşımasıdır. Ağız enfeksiyonlarıyla mücadele ederken, diş ve diş eti ağrılarını azaltır.

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı papatya çiçeği
1 bardak su
NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
1 yemek kaşığı papatyayı 1 bardak kaynar suyun içine koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Süzün ve günde 3 bardak için. Ağız kokusu probleminden şikayetçi misiniz? Yukarda bahsettiğimiz içeceklerden birini seçin ve yararlarından faydalanmak için düzenli olarak için. Unutmayın, bu içecekleri içerek ağız hijyenine de gereken önemi göstermelisin

Bunlar da İlginizi Çekebilir