Milli futbolcu Gökhan Zan, depremin olduğu günden beri Hatay’dan yardım çalışmalarına katılarak son durum hakkında bilgiler veriyor. Zan, son yaptığı açıklamada gözyaşları içinde bir ailenin mezarda yaşadığını söyledi. İşte o ifadeler…
Bir dönem milli takımda forma giyen başarılı futbolcu Gökhan Zan, Hatayspor'da Yardımcı Antrenörlük görevi yapıyor. Deprem olduğu anda Hatay’da olan Zan, yaşanan büyük felaket hakkında yaptığı yayınlarla bilgilendirmelerde bulunarak, yardım istiyor. Gökhan Zan, son yaptığı paylaşımda bir ailenin mezarda yaşadığını söyle. Gözyaşlarına boğulan Zan’ın o açıklamalarını sizler için bir araya getirdik. İşte detaylar…
Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem 12 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Deprem anında Hatay’da olan milli futbolcu Gökhan Zan, yaptığı yardım çağrıları ile dikkat çekti.
Zan, "Şu anda Antakya'dayım. Çadır dağıtımı başladı. Sağ olsun burada askerlerimiz halkımıza çok yardımcı oluyor. Fakat burada eksik bir şey var: İsmini AFAD'a yazdıramayanlar maalesef çadırını alamıyor. Burada ulaşım çok zor, insanların arabası yok, alan çok büyük, AFAD'ın olduğu bölgeye kadar gidebilmek imkansız. Fakat isim yazdırabilenler sadece alabiliyor. Gerisi çok mağdur durumda."
"AFAD yetkililerinden ricamız, devlet yetkililerinden ricamız, İçişleri başkanlığımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, siyasi parti genel başkanlarımızdan ve sivil toplum örgütlerinden ricamız ne olur, milletin ne kimliği var, hiçbir şeyi yok. Bunun önüne geçemeyiz. Herkes isim veriyor, bir isim üzerinden 3-4 defa alabiliyor. Alamayan bir sürü insan var mağdur durumda oluyor."
Şu anda halk buraya gelmiş durumda. Çadır alamıyor, soğuktan ölecek olan bebekler var, sıkıntılı olan durumlar var, zihinsel engelli aileler var, ben şu anda ailemden, yakınlarımdan 8 kişiyi gömmek için mezarlığa geldim. Buna rağmen halkımın yanıan gelip onların sesini duyurmaya geldim. Gerçekten halk mağdur durumda. İsim yazdıramayanlar çadır alamıyor. Peki isim yazdıramadık, bu insanlar ne olacak? Sokakta mı kalacaklar, sokakta mı bekleyecekler..."
"Bir tane aile var, 2 bacağı kesildi, 2 zihinsel engelli çocuğu var, onlar ne olacak. Mezarda yaşayan bir aile var mezarda açık alan diye. Onlarda çadır alamıyor çünkü isimlerini yazdıramamışlar. Onlar gibi bir sürü insan var. Bu insanlar isim yazdırmadan nasıl çadır alabilecek. Suistimal edenler de oluyor, bunun önüne geçemiyoruz. Askerlerimiz canla başla mücadele ediyor burada, her şeyi yapmaya çalışıyorlar fakat tek başlarına kalıyorlar. Daha iyi koordine olmak lazım, koordineyi sadece muhtarlar üzerinden hareket ettirebilirsek olmaz, profesyonel yetkililerle bunu koordine edilirse çok hızlı ilerleme sağlarız."