Erdoğan İle Polemiğe Girmişti. Ünlü Yazar Yaşamını Yitirdi
Erdoğan İle Polemiğe Girmişti. Ünlü Yazar Yaşamını Yitirdi

İşte detaylar...
Gorsele dokunup diğer sayfadan okuyunuz
New York Üçlemesi'nin de yazarı 77 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la polemiğe girmişti.

İşte Detaylar...

New York Üçlemesi'nin de yazarı olan ünlü yazar Paul Auster 77 yaşında hayatını kaybetti. Paul Auster, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la polemiğe girmişti.

'New York Üçlemesi'nin ABD'li yazarı Paul Auster 77 yaşında hayatını kaybetti. Yazar bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Paul Auster gazetecileri hapse attığı için Erdoğan’la polemiğe girmişti.

'New York Üçlemesi' de dahil olmak üzere yayımlanmış toplam 34 kitabı bulunan Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti.
Arkadaşı ve yazar Jacki Lyden Guardian'a, yazarın salı günü akciğer kanserinden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü doğruladı.

ERDOĞAN'LA POLEMİĞE GİRMİŞTİ
Türkiye'deki tutuklu gazeteciler nedeniyle Türkiye'ye gelmekten vazgeçen Auster'e Erdoğan, "Gelmezsen gelme" yanıtını vermişti.

Paul Auster, 2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye hükümetini “onlarca gazeteciyi hapsetmekle” eleştirmişti. Ünlü yazar, bu nedenle Türkiye’yi ziyaret etmeyeceğini açıklamıştı. Auster’in sözleri dönemin Başbakanı Erdoğan’ın tepkisini çekmişti. Erdoğan, “Gelsen ne olur gelmesen ne olur. İsrail’e gitmiş. Sen ne cahil bir adamsın. Gazze’de bombalar yağdıran bunlar değil mi?” demişti.
Erdoğan’a yanıt veren Auster ise, “İsrail’de düşünce özgürlüğü var. Ne yazarlar ne de gazeteciler hapiste. Tüm ülkelerdeki yaşam şartlarını iyileştirmek için hapis korkusu ve sansür olmadan konuşma ve yayınlama özgürlüğü, herkes için kutsal bir haktır” ifadelerini kullanmıştı.

PAUL AUSTER KİMDİR?
Paul Auster, 1947’de ABD’nin New Jersey eyaletinde, Newark’ta doğdu. Daha 12 yaşındayken, önemli bir çevirmen olan amcasının kitaplarını okuyarak edebiyata büyük bir ilgi duymaya başladı.

Columbia Üniversitesi’nde Fransız, İngiliz ve İtalyan edebiyatı okuduktan sonra dört yıl kadar Fransa’da yaşadı, Fransız yazarlardan çeviriler yaptı. 20. yüzyıl Fransız şiiri üstüne önemli bir antoloji hazırladı. İlk kez 1987’de New York Üçlemesi adlı yapıtıyla büyük ilgi gördü.

Daha sonra Ay Sarayı, Kehanet Gecesi, Köşeye Kıstırmak, Son Şeyler Ülkesinde, Leviathan, Şans Mü-ziği, Timbuktu, Yanılsamalar Kitabı, Yükseklik Korkusu, Brooklyn Çılgınlıkları, Yazı Odasında Yolculuklar, Karanlıktaki Adam ve Sunset Park romanları, Yalnızlığın Keşfi adlı anı-romanı, Kırmızı Defter adlı öykü kitabı ve Kış Günlüğü adlı anı kitabı birbirini izledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir