Dev timsah 8 yaşındaki çocuğu yuttu! Timsahın midesinden çocuğun çıkarıldığı anlardaki bir ayrıntı yürekleri yaktı!

Detaylar:>>

Akıllara durgunluk veren olay Endonezya'da meydana geldi. Nehre yüzmek için giren 8 yaşındaki çocuk, dev timsaha yem oldu. Ertesi gün yakalanan timsahın midesinden çocuğun cansız bedeninin çıkarılma anları yürekleri dağladı.


Devamı için fotoğrafa tıklayın..
Akıllara durgunluk veren olay Endonezya'nın Borneo adasında oldu.
Babasıyla birlik nehirde yüzen 8 yaşındaki çocuk dev timsahın saldırısına uğradı.


Baba timsahın bir anda yükselip çocuğunu yutması karşısında çaresiz kaldı. Acılı baba, timsahın arkasından yüzdü ancak yetişemedi

Kutai Timur bölgesindeki yerliler ertesi gün altı metrelik timsahı yakalayabildi ve içinde çocuğun cansız bedenini hayvanın karnını yarıp çıkardılar.

YouTube'da yayınlanan videoda, kurtarma görevlilerinin çocuğun cansız bedeninin timsahın midesinden çıkarıldığı an ailesinin izleyip ağladığı görüldü.

Oktavianto nehri çok sayıda timsaha ev sahipliği yapıyor.

Ancak insanlar sık sık yıkanmak, su almak ve yemek pişirmek için nehre girmek zorunda kalıyor
Dünyanın en büyük timsahlarıyla tanışmaya hazır mısınız? Bugünkü yazımızda dünyanın en büyük timsahlarından bahsedeceğiz. Çevrelerine korku salan timsahların yer aldığı yazımıza geçelim.

1. Nil Timsahı

Yazımıza Afrika'da bulunan 3 timsah türünün en büyüğü olan Nil Timsahıyla başlıyoruz. Nil Timsahı, Afrika'nın en büyük dünyanın ise ikinci en büyük timsahıdır. 6.1 metre uzunluğa erişebilen Nil timsahlarının yetişkinlerinin ağırlıkları ise 500 kilograma ulaşabilir. Fakat 900 kiloya ulaşan dev Nil timsahları da vardır. Devasa boyutlarına karşın Nil timsahlarının ağızlarını açmaya yarayan kasları çok zayıftır. Bu yüzden ağızlarını bir bantla kapamak mümkündür. Diğer tüm timsahlar gibi soğukkanlı olan Nil Timsahları gündüz güneş altında enerji toplarlar. Ama hayatta kalmak için suya girmeleri gerekir. Çünkü yüksek sıcaklık onların hayatlarını kaybetmelerine sebep olur.
Sırada antik nesli tükenmiş bir timsah türü Sarcousuchus var. Süper Timsah olarak da bilinen Sarcousuchus 12 metrelik boyu ve 8 tonluk ağırlığıyla günümüz timsahlarının 2 katı uzunluğa ve 10 katı ağırlığa sahipmiş. Günümüz timsahlarının atası olarak kabul edilen bu dev timsahın sadece kafası 2 metre uzunluğundaymış. Erken Kretase devrinde tıpkı bir timsah gibi nehirde yaşayan Sarcousuchus dev dinozorları avlayarak besleniyormuş. 110 milyon yıl önce ise nesli tükenip yeryüzünden kaybolup gitmişlerdir.


3. Timsah Gustave :

Gustave, Burundi'de yaşayan büyük bir erkek Nil timsahıdır. İnsan yiyen timsah olarak ün salan Gustave'nin Ruzizi Nehri kıyılarında ve Tanganika Gölü'nün kuzey kıyılarında 300 kadar insanı yediği söyleniyor. Gerçek sayının doğrulanması zor olsa da, efsaneye yakın bir statü kazanmış ve bölgedeki insanlar tarafından büyük ölçüde korkulmaktadır.
Gustave, 1990'ların sonlarından beri onu inceleyen ve araştıran bir herpetolog Patrice Faye tarafından adlandırılmış. Gustave'in yakalanmadığından, uzunluğu ve ağırlığı tam olarak bilinmemekle birlikte, 2002 yılında, 5.5 metreden fazla olabileceği ve 900 kg'dan daha ağır olabileceği belirtilmiş. Böyle olağanüstü bir boyuta ulaşmak içinse yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte, yapılan araştırmalarda Gustave'nin ağzını açtığında tam bir diş setine sahip olduğu ortaya çıkmış. 100 yaşındaki bir timsahın neredeyse dişsiz olması gerektiğinden muhtemelen 60 yaşından büyük ve muhtemelen hala büyüyor olduğu tahmin ediliyor.


4. Lolong :
Bugüne kadar dünya üzerinde yakalanan en büyük timsah olan Lolong ile tanışmaya hazır mısınız? Bir tuzlu su timsahı olan Lolong, 6.2 metre uzunluğunda olup 1,075 kg ağırlığındadır. Bu ölçüler onu, burundan kuyruğa ölçülen en uzun timsah yapmış ve Guinnes Rekorlar Kitabına girmesini sağlamıştır. İsmini onu yakalayan avcıdan alan Lolong 2013'ün Şubat ayında Filipinler'de koruma altına alındığı yerde hayatını kaybetmiştir.


5. Tuzlu Su Timsahı :

Yazımızın son sırasında ise günümüzde yaşayan en büyük timsah türü olan tuzlu su timsahları var. Bu timsahlar yaklaşık 5 milyon yıldır dünya üzerindeki varlıklarını koruyorlar. Onları diğer timsahlardan ayıran en önemli özellikleri ise tuzlu suda yaşamaları. Ayrıca bu tür timsahlar çok büyükler. Mesela yetişkin bir erkek tuzlu su timsahı 6.4 metre uzunluğa ulaşabilir. Dişiler ise erkeklere göre çok daha küçüktür. Şu ana kadar keşfedilmiş en uzun tuzlu su timsahı 7.2 metre uzunluğundadır. Geniş bir besin yelpazesine sahip olan tuzlu su timsahları genelde pusu kurarak avlanırlar ve çok hızlıdırlar. Maymun, kanguru, her çeşit balık, köpekbalığı ve hatta insanlar tuzlu su timsahlarının avları arasında yer alıyor. Peki siz daha önce hiç tuzlu su timsahı gördünüz mü? Eğer gördüyseniz, bize yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir