Bu deterjanı kullanarak çamaşır makinenize zarar veriyorsunuz. Bunu bir daha asla yapma!

Ayrıntı bir diğer sayfada gecip okuyunuz ve gorsele dokunup ilerleyiniz
Evde neredeyse her gün kullandığımız ev aletleri
arasında belki de en kullanışlı olanlardan biri çamaşır makinesidir . Artık kıyafetlerimizi ve daha fazlasını, kısa sürede ve kesinlikle eskisinden daha verimli bir şekilde yıkamak için gerekli hale gelen bir araçtır. Günümüzde çamaşır makinesi olmayan bir ev hayal etmek muhtemelen neredeyse bir ütopyadır. Bu nedenlerden dolayı, gerekli önlemleri alarak bu cihazı her zaman verimli tutmaya çalışmak önemlidir. Bakalım hangileri.
Çamaşır makinesini kullanırken sık karşılaşılan hatalar
Birçok insanın çamaşır makinesini kullanırken yaptığı bir dizi yaygın hata vardır. Birçoğu görünüşte zararsız görünen ancak çok zararlı olduğu ortaya çıkan davranışlara atıfta bulunuyor. Açık bir örnek? Fermuarların kapatılmaması gerçeği . Her ne kadar bir yandan fermuarı kapatmanın yıkama sırasında mekanizmaya zarar verme riski taşıdığına inanılsa da, açık fermuarların diğer giysilere sıkışıp onarılamaz şekilde kayabileceği de bir gerçek.

Bir diğer ciddi hata ise kendisine ayrılan bölmelerde deterjan kalıntısı bırakmaktır . Bunlar sadece rahatsız edici kokuların varlığına değil, sağlığımız için tehlikeli olan küf oluşumuna bile neden olabilir! Son olarak, çamaşır makinesini kullandıktan sonra tamburu kapalı bırakmaktan kaçınmamız gerektiğini hatırlıyoruz : Bu şekilde, oluşan nem sayesinde yalnızca bakteri ve her şeyden önce küf oluşumunu teşvik etmiş olacağız.
Diğer daha da ciddi hatalar!
Ayrıca çamaşır makinesini kullanırken kaçınılması gereken daha ciddi hatalar da vardır . Özellikle iki temel hatadan bahsediyoruz: Bunlardan ilki çok fazla deterjan kullanmaktır . Bu durumda yapacağımız tek şey çamaşır makinesinin düzgün çalışmamasına neden olmak, özellikle uzun süre orada kalacak tortu oluşacaktır. Sebil kullanılarak sepete konulabilen sıvı değil toz deterjan kullanılması tavsiye edilir.

Bir diğer ciddi ve hatta daha ciddi hata ise cihazın periyodik bakımını yapmayı unutmak . Boruların, drenajların ve bağlantı noktalarının temizliğinin kontrol edilmemesi er ya da geç ciddi hasara neden olacak ve mali masraflar kesinlikle daha büyük olacaktır. Biraz arabalarda olduğu gibi, periyodik kontroller yapmazsak, bir nevi periyodik muayene yapmazsak, sadece hoş olmayan sürprizlerle karşılaşırız.

Bunlar da İlginizi Çekebilir