Faturayı düşürecek teknik
Doğalgaz faturasını düşürecek teknik duyuruldu siz de anında denemeye başlayın..Art arda gelen zamlardan sonra vatandaş faturaları düşürmenin çaresinin aramaya başladı.Bulunan bu teknik ise denemeye değer..Doğal gaz faturasını yarı yarıya indiren y’öntem.. Detaylar haberin devamındadır..
Isınmak amacıyla şuandan birtakım vatandaşlar kombiyi açtı ancak çoğu birey de doğal gazı açmak amacıyla bekleyişte. İşte doğal gaz faturasını daha azca ödemek amacıyla yapılması gerekenler… Birçok insan doğal gaz faturasının daha geç gelmesi amacıyla kombiyi açmayı erteliyor. Sadece yükselen soğuklar ile birlikte oluşturulan kombilerin bakımına ilgi etmek ve doğal gaz faturasını düşürmek amacıyla ideal yolları izlemek faturalarınızın çok daha düşük gelmesini sağlayabilir. Kış ayları boyunca doğalgaz faturasını nasıl düşürürüm diye düşünenlerdenseniz birtakım esas yanlışlardan uzak durmanız ve kombi bakımını aksatmamanız gerekiyor. Organik gazı düşürmek amacıyla oluşturulan birkaç program naturel gazın çok daha yüklü gelmesine sebep olabiliyor. Eksperler kombi bakımının ve doğal gaz faturasını düşürmek amacıyla yapılacak birkaç tekniğin doğal gaz faturalarınızı düşüreceğinizi belirtiyor. *Ekonomik yönden zarar edilir. *fabrikasyon değerlerindeki yüksek verimle çalışmaz. *Kombinin çalışma ömrü kısalır. *Ani bozulmalar yaşanabilir ve çoktan büyük bozukluk maliyetleri kaynaklanır. *Yaşam kısmı yeteri kadar ısınmaz, can ve mal güvenliği tehdit altındadır.
Normalden çok doğal gaz tüketilir, yanma ayarları bozulur.Kombinin bakıma gereksinimi bulunduğunu kavramanın en mühim yolu sayaç kontrolüdür. Evden çıkmadan kapatacağınız doğalgaz sayacının son iki hanesine bakılır. Eve dönüldüğünde yeniden doğalgaz sayacı kontrol edilir. Son iki hanede artış var ise doğalgazınızda kaçak var manasına gelir. EVDE KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR? Kombili evde oturan pek çok birey, “Evde kombi bakımı iyi mi yapılır?” sorusuna cevap arıyor. Kombi kullanıcıları, senelik rutin bakım işlemlerini yetki sahibi servise yaptırdıktan ardından tertipli olarak kendi bakım işlemlerini uygulayabiliyor. Bu işlemler sırasında İlk olarak kombinin basınç civarını kontrol etmeniz, düşük ya da yüksek basınç belirleme etmeniz halinde ise müdahalede bulunmanız öneriliyor. Pek çok kombi modeli, çoğunluklu olarak 1 ila 2 bar arasındaki tazyikta güvenle çalışıyor. Tavsiye edilen basınç sayısal sayısal değeri ise bir çok model amacıyla 1,5 bar. Basıncın bu değerler arasında olmaması, kombileri olumsuz yönde etkileyebiliyor.BASINCINI SİZ AYARLAYIN Kombi bakım takibini yapar iken düşük ya da yüksek basınçla karşılaşırsanız basıncı siz de ayarlayabilirsiniz. Düşük basıncı arttırmak amacıyla kombinin alt kısmında yer alan su vanasını açmanız, basıncın aniden yükselmemesi amacıyla bu prosedürü yavaş yavaş programınız ve basınç sayısal sayısal değeri 1,5 ila 2 bar arasına yükselene kadar işleme devam etmeniz gerekiyor. Yüksek basıncı düşürmek amacıyla ise sisteme bağlı rastgele bir peteğin tahliye müşrünü kullanmak ya da ana tahliye vanasını açmak kafi oluyor. EN SIK YAPILAN YANLIŞtüm elektronik aletlerde bulunduğu gibi ilk çalıştırmada kombiler çok enerji ve naturalgaz çekerler. Bir çok ev sahibi, evi ısınınca kombisini kapatır ve soğumaya başlayınca yine açar. Böylece tasarruf yaptığını zannederken, faturasını daha çok kabartır. Bir ısı ayarlayıcı timer kullanmak çok daha yararlıdır. Isının yeteri kadar sıcak bulunduğunda düşük derecelere inmek, düşük bulunduğunda arttırmak en doğru programdır. Ayrıca, kombinizin senelik bakımını yapmış oldurmak da ısı tasarrufu sağlayacaktır.
ISI YALITIM LEVHALARI Isı kayıplarının en çok bulunduğu noktalar radyatör arkaları. Yapı marketlerden rahatlıkla temin edinilecek bu ısı yalıtım levhalarını radyatör arkalarına yerleştirerek mühim oranda ısı kaybını kaybını önlemiş ve naturalgazda tasarruf sağlamış olursunuz. Perdelerin radyatör üstünde sona erdirılması gerek. Zemine kadar inip, radyatörün önünü kapatmamasına ilgi edilmeli.Çocuk odalarını değişik sıcaklıkta yatak odalarını değişik sıcaklıkta tutabilirsiniz. Bunu ayarlabilmenin en sıhhatli tekniği termostatik vanalar. Kaynak:merak.ComTr