Bağırsaklar, sindirim sistemimizde mideden sonra gelen, besinleri parçalayarak kana geçmesini sağlayan en önemli organlarımızdandır. İnce bağırsak, besinleri en küçük moleküllerine kadar parçalar ve emilimi sağlar. 
DEVAMI İÇİN GÖRSELE TIKLAYIN


İnce bağırsakta sindirilemeyen gıdaları sindirmek, kalan suyu emerek dışkıyı kuru halde vücuttan uzaklaştırmaya yarayan kısma kalın bağırsak denir. Bağırsaklarımız kimi zaman işlevini tam yerine getirmeyince vücutta çeşitli sorunlar yaşarlar.
BAĞIRSAKLARIMIZIN SAĞLIKLI OLMASI ve BAĞIRSAK TEMİZLİĞİ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ HUSUSLARDIR.

Bağırsak temizleme sağlığımız için yapılması gereken önemli uygulamalardan birisidir. Niye mi, birincisi zamanla bağırsaklar çeperlerimiz zararlı bakteri, mantar ve bu organizmaların atıklarıyla bir tabaka halini alır.


Bağışıklık sistemimizin temeli olan hücrelerin yüzde 70’i bağırsak duvarlarımızda yaşar. Kötü bir sindirim, kötü bir beslenme, stres, çevresel toksin maddeler birleşince, bağırsaklarınızın sağlığı giderek azalıyor.
Eğer kolonlarda atık maddeler zamanla birikir ve kolon temizliği yapılmazsa ciddi sağlık problemlerine yol açabilir, bu problemler kabızlık, şişkinlik, bağırsak gazı, hazımsızlık, göbekte aşırı şişkinlik ve gerginlik hissi, sinirlilik, alerjik hastalıklara yatkınlık ve daha pek çok sağlık sorununun oluşmasında etkilidir.


1- Öncelikle günde 8 bardak yani ortalama 1,5 litreden az su içmeyeye çalışıyoruz. Sadece su içerek bile bağırsaklarınızı temizleyebilirsiniz ama eğer bir tıkanıklık varsa aşağıdaki yöntemler işinize yarayacaktır.

2- Sabahları aç karnına iki adet kayısı kurusu yiyoruz. Ardından yine kahvaltıdan önce bir bardak suya bir kaç damla limon veya sirke damlatarak sıcağa yakın ılıklıkta içiyoruz.

3- Akşamları 1-2 tane Keçiboynuzu yedikten sonra 1-2 bardak ılık su içiyoruz. Keçiboynuzunda bulunan lifler bağırsaklarınızı temizleyecek ve kabızlık sorununuzu kökünden çözecektir. Ayrıca günde bir bardaktan fazla olmamak kaydıyla rezene çayı içebiliriz.



4- Gece yatmadan önce 1 bardak ılık limon-bal karışımını içip yatıyoruz. Bu kürü aralıksız tam 10 gün uyguluyoruz. Bu süreçte günde 8 saatten az uyumamaya gayret ediyoruz.
5- Rezene çayı’da bağırsak hareketliliği için etkili çaylardan birisidir ve aşırıya kaçmadan günde bir kahve fincanı içilmesi halinde kolon temizliği için yardımcı olacaktır.


6- Etkili bir kolon temizleme için günde 20 dakika çok hafif tempoda yürüyüş veya ev içinde çok hafif karın egzersizleri yapıyoruz. ( Yere uzanıp bacaklarımızı karnımıza doğru çok hafif hareketlerle ve ağır çekimde 10 dakika çekiyoruz ). Bu hareketler sayesinde kolon hareketleri hızlanacak ve tıkanan borularda ki parçacıklar hareket haline geçecektir.

PERHİZ YA DA ORUÇ:

Haftada bir yada iki kez perhiz yapın. Bu sırada vücut sindirilmemiş olan yağları sindirir ve genel bir rahatlama sağlar. Perhizden sonra soğan, sarımsak, yoğurt, kefir gibi gıdaları yiyerek kolon temizliğine destek olabilirsiniz.




Oruç asla bir perhiz değil, ibadettir fakat Peygamber efendimizin bile haftada 2 gün oruç tuttuğunu biliriz. Bu yüzden perhiz yerine oruçta tutmanız sıhatiniz için oldukça faydalıdır.
BAL + ELMA SİRKESİ KARIŞIMI


Bu bağırsak temizleyen içeceği yapmak çok basit. Yukarıda bahsettiğimiz pastörize edilmemiş elma sirkesi ile organik bal gerekli.

Bir bardak dolusu hafif sıcak suyun içerisine, 2 Yemek kaşığı elma sirkesi , 2 Yemek kaşığı organik bal ekleyin.


Bu karışımı bal tamamen eriyene kadar karıştırın ve günün başında ya da herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir