Seçimlerin 14mayısta yapılmasına karar verilmişti..
Ülkemizin yaşadığı büyük olay nedeniyle akıllardaki soru işareti oluşmuştu..2023 SEÇİMLERİ İPTAL MI
Seçim tarihi değişiyor İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerle alakalı ’14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum’ dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin vurduğu Gaziantep’e giderken gazeteci Murat Yetkin’in sorularını yanıtladı. Akşener, ‘Erdoğan OHAL’den sonra seçimin ertelenmesini zorlar mı?’
sorusuna ’14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum’ yanıtını verdi. Yetkin’in, anayasaya göre, harp sebebiyle seçimlerin yapılmasına imkân görülmemesi halinde TBMM’nin seçimlerin bir sene erteleyebileceğini hatırlatması üstüne Akşener, bu yönde bir karar çıkacağına olasılık vermediğini söyleyerek ‘Biz siyasiler seçimin yapılması amacıyla üzerimize düşeni gerçekleştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Reuters’a konuşan ve adını açıklamayan bir Türk yetkili, yaşanan depremler nedeniyle seçimlerin saatinde yapılmasının zor olduğunu belirtti. Türk yetkili, depremden büyülenen bölgelerin Türkiye nüfusunun yüzde 15’ini oluşturduğunu söyleyerek, ”Seçimlere karar vermek amacıyla erken” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir