Kanramanmaraş'ta yaşanan depremden sonra Hatay ve Adana'yı uyaran Profesör Doktor Naci Görür, Hatay Defne'de meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin artından yeni uyarılarca Dulundu. Uyarılarında ne dediyse çıktı.. .Ayrıntııar Hat)erjn Detayındadır..
HABERİN DEVAMINI OKUMAK içiN GÖRSELE D*K*NUN*Z.
Kahramanmaraş depremi için aylar öncesinden uyarıda bulunan yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür,Hatay ve Adana'ya dikkat çekmişti. Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından TGRT Haber canlı yayınında yeni uyarılarda bulunan Naci Görür, Adana, Kıbrıs havzası ve Bingöl için zaman ve büyüklük belirtmeden yeni tehlikeye dikkat çekti. Hatay'da 6_4 ve 5_8'Iik iki deprem ve artçı sarsıntıların fay hattındaki stres boşalması olduğunu belirten Görür, çarpıcı çıklamalarda bulundu.

"İZMİR'DE 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUM "

izmiğde 6 büyüklüğünde deprem beklediğini söyleyen Prof. Görür, "İzmir'de olan depremler genelde 6.0'lar mertebesince. Yani 6.6 6.2 ve daha düşük cıabiljyor. Tarihi dönemlerde büyük depremler vaaz edilmiş ama ben onun İzmir Yarımadası'nda olduğunu düşünmüyorum. Çünkü izmitin bir şanssızlığı var. Ege Denizi'nde de bir deprem cısa izmıi14e mal ediliyor. Bakın Sisam'da oldu deprem 6.8 Yunanistan'da Oldu İzmir depremi diye biliyoruz biz. Bentm inancım İzmir büyük olasılıkla çoğunlukla 6.0'lar mertebesinde olacaktır. Yani İzmir'de 7.0 üzerindeki deprem tahmin ediyorum ki ender olabilir. O da İzmir Fayı'nın çalışmasına bağlı olarak." dedi.

'ADANA VE HATAY DEPREMLER içiN UYARMIŞTIK
TGRT Haber TV canlı yayınınında soruları cevaplayan Naci Görür, Hatay Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Naci Görür şöyıe konuştu:
"Biz Kahramanmaraş depremleri olduğu zaman iki yere dikkat çektik. Bir dedik Adana havzasına dikkat edin, Hatay'a dikkat edin. Bekliyorduk ki uyardık onu. Uyarma nedenimiz de çok basit. Hep söylüyorum bunu doğrultu atımlı fayda deprem olursa enerjinin bir kısmı da onun güneyine yani diğer ucuna transfer edilir diye. Şimdi Maraş civarında depremler olunca onun güneyinde kabaca diyorum işte Hatay var, Adana var. Her iki tarafı da uyardık. Hatta o yüzden Twitter üzerinden bize mesajlar geldi, 'Siz öyle dediniz diye biz evlerimize giremiyoruz' diye. Adana'dan biraz rahatsız olunmuş gibi mesajlar geldi. Ama biz bilimsel olarak halkımızı, insanlarımızı yönetimlerimizi bilimin gereği, görevimizin gereği uyarmamız lazım. Yani orada bundan sonra deprem olabilir diye. Zamanını bilmiyorduk tabi. Elbette büyüklüğünü de tam söyleyemezdik ama bilimsel bir öngörüyle Hatay'a dikkat edin dedik.

"ADANA DEPREMİ OLURSA DAF VE ÖLÜDENİZ FAYI SUSKUNLUK İÇERİSİNE GİREBİLİR'

Bundan sonra daha büyük deprem olacağını zannetmediğini belirten Görür "Bu Doğu Anadolu fayı büyük ölçüde sadece Bingöl Karlıova ile Göynük arası hariç çok büyük ölçüde enerjisini artık boşalttı diye düşünüyorum. DAF'ın uzantısı Adana'da da belli büyüklükte bir deprem bekliyoruz. Orada deprem gerçekleşirse tahmin ediyorum ki Doğu Anadolu fayı ve ölü deniz fayı bizim Türkiye sınırları içerisinde enerjinin önemli bir kısmını boşaltarak bir suskunluğun içerisine girecek demektir" ifadelerini kullandı. Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat tarihinde yaptığı paylaşım, Kahramanmaraş depremi sonrası sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

3 ŞUBAT'TA PAYLAŞIM YAPTI

Kahramanmaraş depremi sonrası, 'Deprem Kahini' olarak bilinen Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı deprem paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir