10000 TL emekli maaşı alanlar dikkat! En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Tablo yayımlandı. HABERİ OKUMAK İÇİN HABERİN GÖRSELİNE DO/KUNUNUZ VEYA TI/KLAYINIZ
31 Mart 2024 yerel seçimlerine kadar emeklilere zam yapılacak beklentisi sıcak tutuldu. Ancak emeklinin umutları suya düşünce sandıkta işler değişti. Emekliler Temmuz ayında enflasyon farkı ile maaşlarına zam yapılacak. Peki enflasyon farkının yanında refah payı da eklenir mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

“Seçimin kaderini emekliler, sabit ücretliler yani ekonomik krizi derinlemesine hissedenler belirledi” diyen SGK uzmanı Özgür Erdursun Temmuz ayına dikkat çekti.
‘EMEKLİNİN TALEBİ YÜKSELECEK’
Erdursun “Artık emeklinin talebi daha da yükselecek. Temmuz ayında enflasyon farkı ve refah payı ilave edilecek. Ücretliye artış yapılmayacaktı artık yapılacak. Yapılmazsa emeklinin aradaki farkları karşılanamaz. Ücretlilere artış yapılır, sigorta primleri artar bu aradaki fark da emekliye verilir. Bunların hepsi enflasyonla ilgili. Hükümet bunları yapmazsa, Türkiye’de temmuz ayında bunlar karşılanmazsa biz erken seçimi konuşuruz.” değerlendirmesini yaptı
Temmuz ayında 6 aylık enflasyonun yüzde 25-30 olması bekleniyor. Uzmanlar, seçim sonuçlarının AK Partiye mesaj olduğu ve Temmuz ayında emekliye yüksek bir zam geleceğini belirterek en düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye çıkabileceğini ön görüyor.
kaynak
-aydinlik.com.tr-

Bunlar da İlginizi Çekebilir